שיווק בגוגל לעומת TRADITIONAL MARKTING – השיווק המסורתי
פרסום העסק לא נולד מהיום , ולמעשה הוא קיים כבר מאות שנים . ה TRADITIONAL MARKTING , השיווק המסורתי היה באמצעות דרכים רבים כגון שילטו, עיתונים , רדיו , טלויזיה, פלאירים והוא נקרא שיווק מסורתי מפני שלא משנה לשנה או מחודש לחודש , אלא מיום ליום השיווק נהפך יותר ויותר לדיגיטלי. השיווק המסורתי סבל מהרבה בעיות :
- עלות גבוהה – העלות היתה גבוהה , לפעמים הסתכמה בכמה מאות אלפי שקלים מה שלא התאפשר פעמים רבות לבעלי העסקים הקטנים .
- אין שליטה על התקציב – המחיר נקבע מראש ואי אפשר היה לעצור, אין שליטה על התקציב ולא היתה אפשרות לתמרן בין הקהלים , בין המחוזות וכו’.
- מסר אחיד – המסר היה אחיד , לכלום גם אם לא היה רלוונטי למגזר מסוים ,לקהל ספציפי , בבחינת יריה באפילה .
- קהל אדיש – הקהל לא היה מוכן לקבל המסרים , את הפרסומות ,פעמים רבות הפרסום לא היה רלוונטי, לא היה מעוניין לכן הקהל היה אדיש .
- ” נגעת – נסעת “.עשית פרסום וקיבלת תוצאות מה טוב , לא קיבלת תוצאות לא זכית , עשו הפרסום וזהו , היה קשה מאוד למדוד זאת .
-
השיווק בגוגל
- עלות גמישה – העלות הייתה גמישה ואפשרה תמרון מדי פעם לפי הצרכים .
- שליטה מלאה על התקציב – אפשר היה למדוד התוצאות , אפשר היה לקבוע מה העלות , מה התקציב , כמה אפשר להוציא, ומה הייתה ההוצאה הכוללת .
- קהל רלוונטי- בשיווק הדיגיטלי , ובמיוחד בגוגל , אפשר לפלח ולפרסם אך ורק לקהל רלוונטי , קהל שמחפש את השירותים או המוצרים שלנו .
- מסר פרסונלי- המסר בניגוד לשיווק המסורתי היה שיווק המוני , בעוד שהשיווק בגוגל הוא פרסונלי, יותר אישי .
- תמרון – בשיווק הדיגיטלי ובשיווק בגוגל אפשר לתמרן ולשנות תוך כדי ניסוי וטעיה .
אלה המחפשים שירותים או מוצרים שונים או כל דבר לפעמים אומרים לעצמם : ” אני אף פעם לא לוחץ על המודעות “. ( הכוונה על התוצאות הממומנות ) , וצד השני , ישנם בעלי העסקים האומרים לעצמם : ” אם הוא מחפש אותי, הוא ימצא אותי , למה לי לשלם על הפרסום ” ?
- מפני שאם לא נפרסם , נפסיד קהל איכותי , קהל שמחפש את השירותים או המוצרים שלי .
- אם אנחנו לא נפרסם את שם המותג , המתחרים שלנו , יעקפו אותנו ויפרסמו על שם המותג ויגנבו לנו לקוחות פוטנציאלים .
- ועוד.
קמפיין בגוגל אדס – מבנה החשבון
מבנה החשבון בגוגל אדס, הוא קצת מורכב ולא עשוי ממקשה אחת אלא מכמה וכמה קטגוריות : הקמפיינים , קבוצות מודעות , ביטויי חיפוש, מודעות ותוספים .
החשבון הוא חשבון ייחודי לעסק , ובו מגדירים את האזור ואת הזמן .אלה הם הפרמטרים החשובים ביותר . בתוך כל חשבון ישנם הקמפיינים .אפשר לעשות קמפיין אחד , אפשר לעשות קמפיין שני וזאת תוך מגבלות התקציב הכולל. בקמפיינים מגדירים את הנושא המרכזי , למשל ” עורך דין משפחה ” , ” בניית אתרים בוורדפרס ” , ” קבלן שיפוצים במרכז” וכן הלאה . בקטגוריה זו , מנהלים את התקציב ומגדירים כאן פרמטרים חשובים .בתוך כל קמפיין , יוצרים קבוצת מודעות . אפשר ליצור קבוצות מודעות כמה שרוצים , אלה הם קבוצות מודעות הכוללים בתוכם מילים או ביטויים שהגולשים מחפשים ורלוונטים לנושא , לקמפיין . במילים אחרות, קבוצות המודעות מפרקות את הנושא המרכזי של הקמפיין , ומחלקת את הנושא המרכזי לסט של מילים , דהיינו לתת קטגוריה . סט המילים או סט המודעות אלה הם סטים של מילים או מודעות המתכתבים עם סטים של הסטים של המודעות .
חלוקת החשבון לקמפיינים
- מותג – המותג שלנו איך לא, אנו באים לפרסם את שם העסק שלנו ומשתוקקים ללקוחות או לפחות ללידים טובים . אם הוא שמע עלינו או לא, עלינו לפרסם בראש וראשונה את שם המותג ,על מנת לפרסמו ברבים .למשל בית השקעות, אנו מקימים קמפיין של שם בית ההשקעות בצירוף ביטויים נלווים.
- מתחרים – כל אחד אמור לדעת מי המתחרים שלנו, יכול להיות שיודעים עלינו ויכול להיות שלא יודעים עלינו, אם מישהו חיפש את המתחרים שלי, אני רוצה להיות שם , אני רוצה שהוא יגיע אלי .( מתחרים שלי באותה קטגוריה )
- מוצר ( ים ) – ישנה אפשרות היום גם לפרסם מוצרים פיסיים כלשהם , מה שנקרא קמפיין שופינג .
- הצורך – הגולשים לא אומרים מה הם צריכים , אבל אנו צריכים לדעת מה מעניין אותם ,מה הצורך שלהם ,ועלינו להבין ולהסביר להם שלנו יש את הפיתרון לצורך שלהם .
-
תכנון החשבון
איך ניגשים לתכנן את החשבון שלנו ?
- מה אנשים / גולשים מחפשים כשהם מחפשים את המותג שלי ? מה בדיוק הם מחפשים , מה מניע אותם לחפש דווקא את מותג שלי ?
- מה אנשים / גולשים מחפשים או צריכים כשהם מחפשים את המתחרים שלי ?
- מה האנשים או הגולשים מחפשים / צריכים כשהם מחפשים מוצרים או שירותים שאני מציע ?
- על איזה צורך או מענה עונים המוצרים או השירותים שלי ? זו שאלה חשובה , מפני שהתשובות לשאלות אלו, יעזרו לי להתחיל לבנות את הנושאים לקמפיינים ולחלק את הקמפיין לקבוצות מודעות .
-
חלוקת הקמפיין לקבוצת מודעות
אמרנו שלכל קמפיין יש נושא , אך חייבים חלוקה פנימית ולחלק את הקמפיין לתתי נושאים .מה הם השיקולים העיקריים לחלק את הקמפיין לתתי נושאים .
- שפה – באיזה שפה אנו מקימים את הקמפיין , האם קהל היעד שלנו דובר רק עברית, או שאפשר להקים את הקמפיין גם בשפות אחרות כגון אנגלית וכו’. במילים אחרות, אם יש לי הרבה ביטויים במותג , שחלקן בעברית וחלקן באנגלית יהיה בלבול, יווצר סלט, ולכן מומלץ מאוד סט של קב’ מודעות בשפה הרלוונטית, כך גם גוגל אוהב ומעדיף שלא יווצר בלבול ולכן מעלה את ציון האיכות .
- מוצרים / שירותים נפרדים בקטגוריה – אם יש לנו מוצרים או שירותים שונים בעסק, מומלץ להפריד ביניהם ולא לבלבל את הגולשים .אם למשל אנו מעלים קמפיין לעסק של מיטות , צריך שיהיה קבוצת מודעות של מיטות ילדים , וכן קבוצת מודעות של מיטה זוגית וכן הלאה .
- מוטיבציה – מה המוטיבציה , ההתנגדות של הגולש , האם היא חזקה או רפה ובשל לקנות .וכן, בכל קבוצת מודעות אנו שואפים לדעת מה הגולש מחפש ובמקביל אותה קבוצה תהיה המוקד של המודעה שלנו .
- קבוצות מודעות – השאיפה היא שיהיו כמה וכמה קבוצות מודעות ועד 25 מילים בכל קב’ מודעות כאלו .זה יותר עניין טכני , והסיבות רבות , זה עוזר לשמור על המיקוד ,מאפשר לכתוב מודעות בנושא ספציפי , מקל עלינו בניהול הקמפיין וקב’ המודעות , ועוד .
בוודאי נתקלתם לא אחת בביטוי מילות מפתח . מה הכוונה כשאומרים מילות מפתח ? מילות מפתח הם מילים או ביטויים שנרצה שהמודעות שלנו יופיעו כשמחפשים אותם . אנו צריכים לחשוב , מה הגולש מחפש ,כדי שהמודעות שלנו יופיעו במיקום גבוה שאשר הם מקלידים את מילות המפתח , אנו צריכים להשתמש במילות מפתח הרלוונטים מאוד למה שהגולשים מחפשים , ולהקפיד לא להשתמש פעמיים באותו הביטוי , לא להשתמש במילה בודדת , למשל משקפיים או טיפול .
חשוב ביותר : שתהיה הלימה משולשת -מה חיפש הגולש, מה הגולש מחפש וצריך אותם , מה המילים שאכתוב במודעה , ומה יהיה התוכן והמבנה של הדף נחיתה או האתר אינטרנט , לשם אני מפנה את הגולשים .
התאמות
- לא נוכל לחזות בדיוק את כל מה שחיפש הגולש ולכן ישנם כלים שונים חלקם חינמיים וחלקם בתשלום למשל כלי תיכנון מילות המפתח שנותן הערכה לגבי נפח החיפושים ומה מידת התחרות .
- גמישות מצד גוגל – חופשיות מסוימת לגבי מילות המפתח .
- 4 סוגי התאמות -סוגי התאמות שונים , וגם מילות שליליות , מילות שאנו לא רוצים להופיע בהם כאשר מחפשים אותן . מה הם סוגי ההתאמות ?
- התאמה רחבה : כשמה כן היא התאמה לכל סוגי החיפושים או הוריאציות , היא התאמה רחבה ,כוללנית , אין עליה סמל , והיא תעבוד במקרים בהם כל ביטוי שמזכיר את המילים או וריאנטים של המילים בביטוי , היא במהותה רחבה לא מדויקת ויכולה להביא גם חיפושים שלא רלוונטים לנו ( וזה עולה בכסף מיותר ) .
- BMM : אין לזה תרגום בעברית , הסמל שלו זה + וזה בדרך כלל יופיע לפני המילת מפתח , לדוגמא + מילת מפתח , וזה יעבוד כשאר מחפשים את כל המילים שסימנו ובסדר שסימנו מראש .
- התאמה לביטוי : התאמה למי שחיפש עם גרשיים ” ( מילות מפתח או ביטוי) ” , כל חיפוש שמכיל את המילים שסימנו , ומכיל עוד טקסט לפניהם או אחריהם .
- התאמה מדויקת : הסימן שלה הוא [ מילות מפתח ] , התאמה מאוד מדויקת יחסית, כל מי שחיפש מילות מפתח ספציפיות , המודעה תעבוד למשל בדוגמא [ נעלי טניס ] כל מי שחיפש נעלי כדורגל , המודעה לא תעבוד ולכן לא נפסיד כסף , ז”א , זה יעבוד אך ורק במילים שסימנו ובוויראציות מאוד קרובות שלהם .
- מילים שליליות – מילים שאנו לא נרצה שהמודעות שלנו יופיעו עליהן , למשל מילים שאין בהם כוונת המרה , מילים כלליות מדי , מילים שלא מייצרות לנו המרות ,שמות המתחרים ( יש להם קמפיין נפרד ) , עשה זאת בעצמך, זול ( אף אחד לא רוצה להצטייר בזול) , יד שניה ועוד ועוד.
-
שיווק בגוגל : מבנה המודעות
כיצד בנוי מבנה המודעות ?
- המודעה עשויה מתיאור ראשי , שאמורה למשוך את הגולש פנימה , מכותרת ראשית יותר נכון . ולאחר מכן מופעיות תתי כותרות 1, 2 , 3, המופרדות ביניהם , אפשר כבר כאן להוסיף את הדומיין המפנה לדף נחיתה / אתר אינטרנט / עמוד כלשהו , ולאחר מכן ישנה שורת תיאור אחת וגם שורת תיאור שניה . אבל ישנם גם מגבלות :
- כל כותרת לא תכלול מעל 30 תוים,
- כל תיאור יכלול עד 90 תווים מקסימום ,
- וכל נתיב לא יכלול מעבר ל 15 תווים .
- מותר אך ורק סימן קריאה אחד
- אסור סימן קריאה בכותרת
- אסור שימוש בכתיב משובש , למשל מ- ב- צ- ע .
- יש להקפיד על סימני פיסוק וסמלים.
- באנגלית , אסור מילים שכתובות במלואן בקאפס לאק .
למה בעצם צריך 3 כותרות ? 1 – האחת , זו תהיה התייחסות לשאילתא של הגולש , 2 – השניה , מחזקת את ההצעה , 3 – השלישית הנעה לפעולה . התיאור בא להציף את הערך ולהוסיף עוד קריאות לפעולה .
שיווק בגוגל : סיכום הקמת הקמפיין
- מתחילים בתכנון על קובץ אקסל
- פותחים חשבון
- משנים הגדרות מחשבון אקספרס לחשבון מומחה .
- מוחקים את הקמפיין ה” חכם ” .
- מקימים את הקמפיין שלנו .
- מקימים את קבוצות המודעות .
- מזינים בהם את המילים מהקובץ אקסל .
- כותבים מודעות .
- מייצרים ומטמיעים הן קוד המרות והן קוד מעקב .
הערה חשובה : מאמר זה נועד לצרכי קריאה בלבד ולא לשום מטרה אחרת.
לחיי ההצלחה שלך, מר יוסף ק.